YogaShiva


Vad och vem är YogaShiva?                                                                                       

Det här är jag.......


Kort version:

Eva heter jag. Född i Malmö, bodde i Stockholm många år och flyttade 2011 till Österlen. Yogan kom in i mitt liv under 1999-2000. Jag gick en basutbildning 2009 för Pia Wallberg (min första yogalärare) och började instruera Hatha flow basic klasser, en kombination av hatha och vinyasa yoga, på Sattva yogastudio i Täby, Stockholm. Under 2012 gick en ISHTA Vinyasa yogainstruktörsutbildning på Om yoga i Stockholm med Ulrica Norberg som huvudlärare. Ulrica har blivit en viktig källa för inspiration och fortsatt utveckling för mig och min yoga. Jag har haft möjlighet att gå på en del av hennes workshops och utbildningar vilket jag är väldigt tacksam för och hoppas kunna fortsätta med i framtiden. 2013 öppnade jag min yogastudio på Österlen. En fantastisk erfarenhet och möte med många fina människor.

2015-2016 blev det yin yoga utbildning och nu senast 2016  en fördjupningi chakra yoga. Yoga lär mig att ”jag mår som jag lever” och när yogan får vara del av mitt liv så får jag bättre balans i livet, på många plan. Ayurvedan hjälper mig att hålla bra rutiner i livet samt hjälpa kroppen till god balans. Pranayama är en del av yogan som jag studerar lite djupare på Kaivalyadhama yoga institute, Lonavla, Indien. Jag har haft förmånen att gå kurser under 2013, 2014 och 2015 hos Shri O. P. Tiwariji som delar med sig av fanatastiska kunskaper om vår möjlighet att växa på insidan och finna kraft, energi och inte minst harmoni och glädje i livet och 2015 blev jag licensierad pranayma lärare. Hösten 2017 blev det en ny flytt, ner till Andalusien i södra Spanien. Här tillåter jag livet att ta mer tid och i långsam takt startar jag upp min yogaverksamhet. Som instruktör hoppas jag få dela med mig till andra av den  möjlighet till balans, harmoni och inspiration som yogan ger mig och inte minst fortsätta att ta in mera kunskap och lärdom från både yogan och människorna runt omkring.


Lång version:

Eva Bluhme är mitt namn. Jag är född och uppvuxen i Malmö. Gick grundskola och började jobba tidigt i livet med olika yrken inom service. 1990 flyttade jag till Stockholm efter ett par år började jag lite sidokarriär inom friskvård och träning i en gymkedja. 1999-2000 hade jag kvar delar av mitt jobb men var även projektledare i vårt egna husbygge ute på en Ö i Stockholm. Dettta gav mig massor med kunskap men också en medvetenhet om att det finns gränser vad man orkar och att kroppen behöver tas om hand. Jag lärde mig att "man mår som man lever" och det har blivit mina ledord.

När byggtiden var slut stod jag med tre olika deltidsjobb, löneadministratör, receptionist och spinninginstruktör samt en del stress i kroppen. Jag beslöt att jag skulle känna in vad jag egentligen ville jobba med och det var också nu som jag kom in och nosade lite på yogavärlden, tänkte att det kunde vara bra för att få ner stressen som gjorde sig påmind.

Jag hoppade lite in och ur yogaklasser, tyckte det var behagligt och avslappnande men det var jobbigt också, mycket att tänka på och man ville ju vara duktig och andas rätt i de olika positionerna. Samtidigt gjorde jag ett val att jobba men ungdomar vilket i sin tur ledde till att jag behövde utbilda mig till socionom. Så sju år senare stod jag med socionom och steg 1 terapeututbildning och var ganska slut, både fysiskt och mentalt. Yogan hade nog hjälpt mig att hålla huvudet ovanpå ytan men i efterhand förstod jag att jag nog varit nära gränsen att ta slut. Jag fortsatte jobba men började lugna ner tempot.

Jag kände att jag ville ha mer av yogan i min ryggrad för att kunna utvecklas lite på egen hand också och inte bara genom yogaklass med lärare. Jag gick en grundutbildning för yogainstruktörer med Pia Wallberg 2009 via The Academy i Stockholm som har yrkesutbildningar för träning och hälsa. Nu fick jag grunden och en trygghet i kroppen och kände att yogan tog plats i min kropp. Vidare började jag vikariera och arbetade som yogainstruktör på Sattva yogastudio I Täby. På Skandinaviska institutet för hälsa och andlig utveckling (Johan Ljungsberg) fick jag möjlighet att fördjupa mig lite inom Ayurveda. Ayurveda är en också en viktig ingrediens i mitt liv. Genom att hålla koll på mina vardagliga rutiner och matvanor gör att jag kan hålla mig i bättre balans samt påverka min hälsa.  2011 flyttade vi till Gladsax Österlen, under 2012 gick jag en vinyasa instruktörsutbildning i Stockholm på Om yoga med Ulrica Norberg som huvudlärare. Ulrica har blivit en viktigt inspirationskälla för mig och i min utveckling både som individ och för min yoga. Hennes breda kunskap är en fantastisk tillgång att få ta del av. 2015 -2016 blev det yin yoga utbildning och nov 2016 blev det en fördjupniing i chakra yoga. På Österlen hittade jag en underbar plats, Mudita Yoga i Baskemölla, hittade också en dörr in i Pranayamans värld med hjälp av Connie och Kent Larsen. På Mudita höll jag yogaklasser under en period tills jag öppnade min egen studio i början på 2013 på Österlen. En dröm och en fantastisk upplevelse. I november 2013, nov-dec 2014 samt 2015 studerade jag pranayama på Kaivalyadhama Institute i Lonavla, Indien. 2015 blev licensierad pranayama lärare. En fantastisk utbildning/kunskap som öppnat upp nya perspektiv på min yoga och hela min tillvaro. Jag är oerhört tacksam över att få ta del av Shri O. P. Tiwarijis kunskaper om pranayama, livet och allt runt omkring. Hösten 2017 lämnade vi Sverige och flyttade till Andalusien i södra Spanien. Här tillåter jag livet ta sin tid och i långsam takt startar jag upp min yogaverksamhet.

Jag ser fram emot en framtid med ett fortsatt samarbete med andra yoga/ hälsoinpsirerande människor samt att hämta mer kunskaper från yogans värld. En stor värld där det finns mycket att hämta för bättre och mer balanserat liv och hälsa.


                                                                                    "Vi mår som vi lever"   Lev väl & Må gott!